Ahhhh.. Penat..

6:07 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (1)

Dah lama aku meninggalkan blog ku ini.. because of so many reason...
Tapi takpe, aku dah bersedia utk menulis kembali. Macam 2 yang dah berlaku dalam hidupku since aku tinggalkan "open diary" ku ini..
Putus dengan bf ku yang dah lama aku kenal...
Tapi jangan difikirkan lagi pasal dia .. Past is past. Now i want to concentrate to my life NOW.

Dah pertengahan tahun. tapi adakah aku sudah mencapai target or azam ku utk tahun ini??
Hmm.. Eg!!! Wake up!
May be i will change to new url blog.Open a new account .. Tak nak distalker oleh seseorang....
What do u think??

Menulis tentang af

6:58 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (3)

Hi readers!!!



Aku dah lama meninggalkan blog ku yang one and only nie.. Mentang2 kembar ku dah tak aktif, aku pun tak mengaktifkan diri jugak.. Hehehe

Aku baru lepas menengok diari akademi fantasia yang pertama. Apa yang aku mau komen ya..

Maybe aku nak komen sikit2 pelajar dia.. yang aku ingat la ya... (Sekejap.. biar aku download jap gambar diorg)

Aku hanya komen berdasarkan pemerhatian ku sejak dari hari sabtu hingga sekarang aku mengikuti perjalanan pelajar ini di kaca tv...


YAZID (Mohd. Yazid bin Ibrahim, 22, Johor Bahru,
= Dia ni aku tengok macam ala2 mawi sikit.. dari kampung , nampak macam takut2 sikit.. tapi dia memang ada aura.. Suara pun sedap.

PS: Oh dia dari JB, aku tak sepatutnya cakap dia dari kampung!


ADILA (Nas Adila binti Mohd Dan, 23, Johor Bahru, Johor)



= Aku tak berapa suka dengan dia.. Dan baru aku tau tadi, yang dia ni artis rakaman. Patutlah gedik and confident semacam.. Tapi secara secretly aku suka akan keconfident tan nye tu.Bila dia introduce diri dia dengan pengetua baru (Mrs Principle = Ms Tiara jaqueline), dia nampak yakin.. tapi aku dapt rasakan, dengan keyakinan diri dia yang tebal tu akan buat gadis2 and mak2 gadis di dalam akademi akan cemburu dengan dia.. We'll See!


AISHAH (Siti Aishah binti Bujang, 18, Kuching, Sarawak)



= Mula2 aku tengok dia waktu diperkenalkan buat pertama kalinya di tv.. waktu dia kat umah dia kat Sarawak.. Memang aku and anak buah aku penat menengok telatah dia. Dia punya melatah memang tahap gaban.. Bukan melucukan tapi memang kesian and macam kita pulak yang penat melatah.. Kesian betul. Tapi apa 2 hal pun dia memang nampak coml bila dia senyum mata dia nampk sepet.

Tapi, aku tak suka bila dia cuba nak ikut2 orang bila dia time mengintroducekan diri depan Principal.. Dia ceduk ayat2 si Adila.. Dia cakap dia nak paling menyerlah la.. Dia la yg menangis mula2 bengkel akademi pasal si Perempuan dari tawau (Bini si Ezany) marah dengan dia.. Maybe dia menyakitkan hati kot? Masih hari pertama.. kita belum tau lagi kan.. Tunggu..


AKIM (Afiq Hakim bin Ahmad, 18, Johor Bahru, Johor)



= Dia ni memang nampak gaya2 youngster.. periang tapi nampak cool jugak la. Dia ni la yang menunjukkan minat pada si cabby, yang tak sempat masuk akademi. Tapi dia anggap kakak la pada si cabby tu. Tapi cabby pun nampak cute jugak bah. Belum nampak lagi perangai dia... Mungkin dia pun cool.

ARIL (Khairil Azam bin Pilus, 24, Kuala Lumpur)
= Eksyen, minta perhatian. Cakap orang sabah " Minta puji". Dia macam nak tonjolkan diri 24/7. Waktu budak2 lelaki buat lawak secara natural.. dia nak je inter frame buat lawak yang dibuat2.. Jangan marah ye keluarga Pilus..Hehe


CLAUDIA (Claudia Fay Geres, 24, Kuching, Sarawak)

= She's ok. Ramai yang cakap suara dia macam Dayang Norfaezah. Tapi satu perangai dia, she like to speak in english. Mungkin ada yang tak berapa suka atau menggangap dia berlagak ke? Tapi kalau dia dah biasa cakap macam tu dengan stranger, biarkan lah dia. But im hoping also that she 'kurangkan' a bit in using a that second language.. Sensitiviti masyarakat.. Kan yang menengok akademi fantasia ni biasanya makcik2. Tak pasal2 dia dapat undian paling kurang kerana makcik2 tak paham apa yang dia omongkan.. hehehe.. Dia dah kahwin and dah ada nak satu...


HAFIZ (Mohd. Hafiz bin Mohd Suip, 19, Kuching, Sarawak)

= Nampak dia ni macam anak manja. But he's a nice boy. Can see from his image. Tapi waktu dikasih tunjuk time dia di rumah , memang dia anak loaded. He get allong very well with among the boys..


ISMA (Ismaliza binti Ismail, 30, Kuala Lumpur)
= Bila dia bercakap, sekali dengar macam suara Siti Nurhaliza daa... .Dia more like sister figura to all the students in akademi.. Setakat ni aku tengok , dia ok, cool tidak berminta puji. Yelah dia anak lima.. Umur 30 tahun.. sesuai la dengan karakter dia. (Bini pada Zul 2 By 2)


OBRI (Ahmad Sobri bin Hasmuni, 24, Johor Bahru, Johor)

= Dia berjaya buat aku ketawa secara spontan disebabkan lawak spontan nya jugak. Dia memang lawak, semulajadi. Keep up Obri! Tapi aku pelik.. kenapa la dia menamakan nama afundi dia Obri? Kan elok nama Sobri? Hmmm....



QHAUD (Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid, 25, Selangor)


= Dia ni pakar nasyid. Dilahirkan di kl tapi ok lah.. konsep keislaman dia masih kuat. Walaupun membesar di kl. Dia ni pun lawak jugak.. sama kaki la dengan obri and lain2...

Ps: Muka dia dalam gambar di sebelah macam dalam gamar Raja Lawak je kan? *Sape punya? Man belon yang punya!!!!*




RINI (Zuzafrini binti Zulkifli, 26, Kajang, Selangor)



= What can i say.. Dia belum tunjukkan diri dia sendiri lagi. Dia macam banyak memerhati. It's like a typical malay lady. Nampak baik.. tapi dalam hati tu, tuhan je yang tau. No offend ya.. ini dari pemerhatian and pengalaman aku dengan orang yang berwatak macam dia .




RUBISA (Rubisa binti Tiasin; 23, Kota Marudu, Sabah)





= Dia suka tersenyum and ketawa.. She's have a very warm personality. Dia ni pun dah ada anak and dah kahwin. Suara nya boleh tahan.. Aku rasa, aku nak jadikan dia my fav student in Akademi. Kena sediakan credit banyak la..



SIDI (Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa, 27, Ipoh, Perak)



= Dia ni pun dah kahwin. Aku bukan tengok rupa aa.. tapi personaliti dia ni pun macam mau dibuat2 je. Tak natural. Relak la beb. Masih awal lagi bah kan...






ZIZI (Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil, Sabah )


= Woh... Penat jugak aku nak buat entry kali ni...ok berbalik kita pada paparan kali ini.. Zizi.. anak buah ku si ejah, suka dengan dia ni cuz her image and her hair.. and she's rock! Suara dia ala avril lavingne gitu.. bukan la exactly. .tapi dia ada suara serak. Dai ni pun macam low profile jugak..











Kacang



























= Opss.. dia ni nama kawan aku.. Rilek ko ya Bro! Dia ni pun mempunyai suara yang sedap.. Tapi belum sempat dia habiskan rangkap kedua.. orang akademi suruh dia stop.. Takpe cuba lagi ye cik kacang.. AFUNDI KACANG!

Makan Keropok

5:20 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (0)

Aku tengah makan keropok.. Aku tulung kakak ku punya blog tadi.. dia dah tidak dibekalkan internet.. so aku kena menghupdet kan keterblogan nya.. tu
Aku pun dah lama ta kmengupdate apa2 disin..
Actually ada banyak gambar2 si charming yang ingin ku post kan.. tapi selalu takde masa..

Si charming ku ada peminat.. kawan si ejah.. Namanya Jaidin.. Suka sangat di menengok si charming.. tapi mesti waktu aku tiada di rumah..
Anak buah ku si ejah cakap.. dia segan gila dengan aku.. Eleh.. iyelah segan dengan aku tu
Lately.. aku rajin mengemas rumah.. usia dah meningkat so.. tahap pemikiran n gaya hidup pun berubah la.. ingin ku habiskan novel yg aku beli 2 3 bulan lepas.. tapi tak terlepas2 aku membacanya...

Aku tensen gak ni.. Mak aku kal dari sabah..
Tanya pasal perkahwinan.. ini semua pasal kakak ku yg merepot..
Aku berfikiran positif.. maybe dia sayang aku that's why dia care..
Tapi kalau pasal kakak ku yg lagi satu tu.. takut la diorg mau tegur...
ntahlah.. aku mau marah pun ... darah muda ku dah takde lagi..
aku darah cool down je sekarang ni..Tu sebab cool .. aku mau marah tapi cepat2 aku pikir positif..
ntahlah...

Cuti2 Malaysia...& Bonus time..

8:57 PM / Posted by Miss Dreamer / comments (2)


Dah lama aku tak mem blog kan diri kan??

Aku dah 3 hari bercuti. .menghabiskan anual leave aku for last year..

Cuti awal tahun ni aku tak gi mana2 mcm tahun lepas..

Aku di rumah.. mencantikkan rumah ku.. Hehe..

Tak sangka aku ada rumah sendiri..

Sewa je la.. bukan beli. Itu nanti insyaAllah...

Baru puas hati ku melihat keadaan rumah k usekarang..

Nampak hasil titik peluh ku selama ini..

Sejak ada rumah ni.. boleh dikira.. kesemua duit ku aku laburkan utk my "Home Sweet Home"

..

Anak buah ku ketawa2 je semlm. .dia terasa funny.. pasal selama ni dalam keadaan daif.. tapi tiba2 kelengkapan semua ada..

Sampai dia terckap."Kesemua kemudahan ni utk aku ka? ngegenegene..." tapi aku tak menjawab.. membiarkan dia di alam perasaan dia sendiri..

Hari pertama cuti:
Aku bangun awal.. not very sure what im doing.. but i remeber listening to radio thru astro (Belum ada Hi fi) menari bila ada lagu yg best sambil diperati ole h si Charming..

Aku masak nasi.. Kemas dapur.. then my bf datang.. Dia pulak sambung kemas bilik stor.. Bilik ketiga..

Petang kami gi Mydin.. Beli meja tempat masak and tv kabinet..

Pas tu kami gi AmpWalk.. meet my colleague over there.. Nyanyi Time!

Sayangku pulak melantak terus.. aku pun sama.. Kak Norma pun turut makan bila lihat kami bersemangat makan.. Aniss steady sambung nyanyi.. Shila adik Kak Norma yg ada suara miracle.. (Bila la dia nak jadi penyanyi.. She's not bad!)

Anak buah ku pesan beli makanan.. Tapi kami abis karaoke dalam kul 10.30 malam.. Time aku kal my niece.. dia dah mamai mengantuk .. kesian dia.. Dalam dia mengigau dia sempat pesan beli keropok
Aku sempat belikan dia coke minuman gas kegemarannya.. Dia terpaksa minum Coke walaupun kesian dengan Palestine.. Kerana gemar sangat dengan air gula bergas itu..

Then my bf walaupun besok kerja pagi dia terus menyambung kerja 2 memasang cabinet dapur..

Aku menolong si jantung ku itu .. tika cabinet dapur nak siap..

Selepas tu aku dah tertido di sofa kepenatan.. Sebelum tu aku dah ngantuk gila.. tapi aku tahan tuk menemankan bf ku.. Aku menyanyi la.. minum tongkat ali la.. Buat lawak bodoh la.. Bercakap dari hati ke hati dengan si Charming ku la.. Tetap gak mengantuk..

At last kul 4am .. Baru aku sedar .. Aku tertidur dgn memakai contact lense!!!

Continue...

Labels: , ,

Bergaduh lagi....

3:48 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (2)

Aku rasa kalau dalam profile ku kan.. i should put 'Hobbies : Quarreling with bf.

Pagi tadi ok je aku dengan bf ku.. tiba2 petang bila kami boleh bergaduh pulak.. Ini semua pasal bergurau. .Dia bergurau aku pun bergurau la..

Adakah kerana aku tidak berapa gemar bermake up sekarang ni dia bosan and asyik ajak aku bergaduh?
Ataupun mulutku yg laser ni..?

Tapi biasanya aku selalu bergurau dengan dia dia akan cakap "Ishhh.. nasib la aku sayang dia ni.."

Hari ni aku dimarah pulak... uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Ntahlah cuba mau ubah mulutku yg laser ni tapi tak boleh....

Ada orang cakap terikut gaya mama ku??

Tapi mama ku garang yet baik hati... Huhu MySpace

ok la aku nak letak gambar time kahwin kakak ku..

saja nak sedapkan hati

i terstumble with this old picture.. but look good tough..

(Actually gamabr ni my bf kata "cantik" )



Lagi satu .. Aku termarah dia pasal dia komen di bahagian komen blog orang.. dia macam nak bergaduh pulak dengan orang tu.. Aku marah la dia.. tak elok bergaduh.. Aku pun over bah.. cakap lebih2 dengan dia.. "Napa sayang terasa ke, tu sebab marah dengan tut tu?"

Ok sayang... maafkan tuan hamba ye...

Anak buah ku tengah menikmati maggie kari di petang2 dingin ini..

O h yah! Tadi ak umandikan si charming. .Hari ni cuti

Dia nampak macam alien tika dimandikan...

Rupa2nya dia berselindung di balik bulu yg teball.. Dia kurus je sebenarnya.. Huhu

Tak sempat ambik gambar dia...

Any way aku sayang makhluk tuhan yg comel tu..

InsyaAllah mau bawak balik ke Sabah.. bagi jumpa mak bapak ku...

Heheh.. macam nak bawak balik calon menantu .. tapi sebenarnya bawak kucing!

Adios... for this time

Muahsssss

Eg XXOOXX

Cerita seram and best..

8:18 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (2)


Aku sekarang tengah tengok cerita 'Stay Alive'.. buat kali kedua.
Aku rasa ini cerita terbest aku tengok bulan nie.. Sekarang dah pukul dua belas setengah.. Anak buahku pulak dah tidur..
Kisah pasal video game yang ada kaitan dengan roh jahat yang tidak aman.. Dalam video game tu kena baca mantera.. Diorg ramai2 sekumpulan kawan membaca la mantera tu like main counter strike..
Tapi aku yang hanya menengok ni pun seram.. Tapi aku suka main video game.. So aku bersungguh2 la tengok cerita nie..
Orang putih selalu ada idea utk buat cerita yang best2 kan?
Diorg ambik sikit dari cerita realiti.. bagi kreatif sikit.. Wallaaa!! Jadi masterpice terus..

Aku rasa tak nak la tengok cerita nie.. nanti terbayang pulak muka Countess Elizabeth tu!!!

Aku penat sebenarnya nie, lepas kerja ada kelas menari pulak..
Pas tu membasuh baju..
Tapi bila lepas mandi segar la pulak...
oK ..AKU TERPAUSE KERANA TERTENGOK CERITA TU....

After the brutal death of a friend, a group of friends find themselves in possession of a video-game called "Stay Alive," a blood-curdling true story of a 17th century noblewoman known as the Blood Countess. After playing the game when they know they shouldn't, however, the friends realize that once they die in the game--they die for real. As their numbers begin dropping and as they begin dying in the ways they died in the game, the remaining friends realize they must defeat the Blood Countess or accept their fates



Aku suka part bila satu mamat tu dia tersadai di tepi jalan.. then tiba2 dia dengar bunyi kereta pendati dulu2..then dia cakap " Dalam video game dia datang waktu malam je".. Waktu dia cakap and suasananya tu memang creepy!! Tapi marvelous! Good job wahai director..

Aku dah tak sanggup tengok lagi.. Nanti tidur teringat2..


Stay Alive is the mind-bending thriller about a killer video game. Inspired by the shocking true story of the 17th century serial killer known as the Blood ...stayalive.movies.go.com ------ Korang pandai2 la cari sendiri ya... Heheh ..Bagi suspen saja bah...

Bersantai...

2:19 AM / Posted by Miss Dreamer / comments (4)


Hari ini aku bersantai di rumah dengan ditemani oleh anak buah ku, Ejah. Dia di saat ini asyik giggling di depan tv. Mula2 dia tengok cerita Sarjant Keroro and then sekarang drama remaja Indon..

Apa yang kelakar pun , gue ngak tau. Aku join sekejap tengok Sarjan Keroro, agak kelakar jugak.

Sekarang dia tengok cerita 'Big is beautiful'.. Dia sempat ceritakan yg watak Darren dalam sinetron tu dijadikan bahan jenaka 'My Sis' untuk mengusik suaminya.. heheh My sis. my sis.. bikin panas!

Ramai jugak kawan2 yg bertanya, tak kuar ke semalam? Ada jugak yg ajak kuar lepak minum.. My dearie rozie, dah lama tak jumpa dia. Tapi aku rasa memang dah malasssss sangat nak kuar waktu2 peak nie.

Kalau diimbau waktu dulu.. aku sanggup duduk dalam cab almost 2 hours time! Semata2 nak sampai ke tempat nak countdown apa 2 la keraian...

But its still my precious memory..

Time will changes us aite? Tak sangka kan...

Aku termenung tadi di ruang tamu.. bila aku perhatikan my niece yang baru menginjak usia 19 tahun. .Dulu dia pun macam aku.. Kalau buka astro mesti tak sah tengok MTV la.. Hits la.. Channel V.. Kebanyakkannya video2 clip..

Sekarang im more to HBO, Starmovie, Starworld... Tapi dari dulu pun memang aku suka tgk filem Hollywood..

Aku rasa takut jugak.. tak tau what's in store for me in this Bright, 2009 !

Aku ingin memperbaiki hidup..

Aku dah lama membuang masa..

Aku ni selalu berangan2.. seperti juga nama blog ku..

Tapi akan ku usahakan jugak utk mencapai impianku..

But what is my dream?


Aku tak nak malas2 lagi.. macam dulu2.. suka ikut kepala sendiri..

Eg!! I knowu can do it! Stay Positive babe!!


Muahss to everyone.. Peace Love EG XXOOXX